Wednesday, October 22, 2008

Etten 2 – Witkampers 3 1 – 0

Cupfighters door naar 2e ronde KNVB-beker

Na al twee overwinningen in de bekercompetitie op onze naam gezet te hebben, moest de laatste wedstrijd in onze poule uitslag geven welk team zich zou plaatsen voor de 2e ronde. Witkampers 3, die voor dit treffen een dik uur in de auto mochten zitten, spelen net als Etten 2 in de 4e klasse, dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.

Zoals wel vaker, was de spoeling dun. Opa Preijer had nog steeds veel last van zijn rug, Frank ’the curve’ Liebrand was nog steeds geschorst en Stef ‘Pipo’ van Keulen had iets met dooping. Om deze tekorten op te vangen was de bestaande selectie voor de gelegenheid uitgebreid met groeibriljanten Ruud Helmes en Niek van Aken.

Deze wedstrijd stond net als de week ervoor onder leiding van scheidsrechter P. Leusink. Door zijn strakke maar faire leiding is het wekelijks een vervroegd kado in onze voetbalschoen om onder zijn leiding een wedstrijd te mogen voetballen. Of ons voetbalspel ook gewaagd is aan zijn capaciteiten is een ander verhaal...

In de eerste helft traden wij met nagenoeg dezelfde achterhoede en hetzelfde middenveld als de week ervoor aan. Ruud Helmes mocht naast Meester Maarten en Mark Zweers in de spits beginnen. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was het van beide zijden een beetje aftasten. Hier en daar probeerde Witkampers via de lange bal gevaarlijk te worden, maar al snel bleek dat de Larense spitsen niet in staat waren om de opening te vinden. Langzamerhand namen wij het initiatief over en via enkele redelijke combinaties werd hier en daar de vrije man gevonden. Vooral de diepgang van spits Ruud bleek een gevaarlijk wapen. Nadat we enkele goede mogelijkheden niet goed uit hadden gespeeld door te lang door te breien, was het Ruud die na een half uur spelen randje zestien de bal oppikte en zich goed vrij wist te spelen. Vrij voor de keeper tikte hij vervolgens koelbloedig de 1 – 0 binnen. In het verloop van de tweede helft gaven we langzaam het initiatief weg, maar Witkampers wist hier weinig mee te doen.

De tweede helft gingen we op dezelfde voet verder en wisten we hier en daar gevaar te stichten. Slordige passing zorgde er helaas vaak voor dat goede mogelijkheden in schoonheid stierven. Na een kwartier gespeeld te hebben werden middels een dubbele wissel Coen en Niek ingebracht. Niek, die na het goede voorbeeld van mede Junior Ruud, zich had zitten verbijten op de bank, maakte zich na 5 minuten in het veld te hebben gestaan bijna onsterfelijk...Na enkele goede combinaties aan de rechterzijde werd via de rechterflank de bal strak de zestien ingepassed. Niek wist hier op gerafineerde wijze zijn hak tegen te zetten. Waar hij in gedachten al aan zijn 4e ereronde was begonnen spatte zijn inzet helaas tegen de lat uiteen. Ook in de rebound wisten wij de knikker er niet in te krijgen. Dit Leijzeriaans inzicht stemt ons zeer hoopvol voor de toekomst; d’r zitten weer enkele talenten aan te komen.

In het verder verloop van de wedstrijd kwamen we nog enkele malen dicht bij het vijandelijke doel, maar waren niet meer in staat potten te breken. Witkampers misten aan hun zijde voetballend vermogen om nog aanspraak op de gelijkmaker te maken. Smet op de wedstrijd was de veldverwijzing van Chielhaus. Een vrije trap na een tik tegen zijn enkel was voor Chielhaus niet genoeg. Hij meende zijn tegenstander ook nog een corrigerend tikje mee te moeten geven, om als jongen van de straat, Etten Centraal, te laten zien dat niemand met hem moet fucken. R-E-S-P-E-C-T. Een rode kaart was ook goed mogelijk geweest. Toch kwam Chiel en daarmee Etten 2, met 5 Minuten op het in eerdere verslagen vergruisde ’uitraas-bankje’, goed weg. In de ondertal positie was het billenknijpen en Etten 2 was er dan ook niet rouwig om toen Chiel weer binnen de lijnen plaats mocht nemen om de resterende minuten met 11 man uit te spelen.



Ali G-iel 'R-e-s-t-e-c-p'




No comments: