Saturday, November 01, 2008

Breedenbroek 2 - Etten 2 (1-0) 5 - 0

Voetballend Etten krijgt pak slaag

Met een dunne bezetting op het middenveld mocht Jurgen van Etten 3 het middenveld in het duel tegen Breedenbroek versterken. Waar ze dit jaar net als wij een slechte seizoensstart gemaakt hebben, speelden ze vorig jaar nog lang mee voor de titel; geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus.

De eerste 10 minuten waren voor de gasten, maar ondanks enkele goede acties waarbij de achterlijn gehaald werd, werd keeper Harry niet echt op de proef gesteld. Een domme overtreding aan onze linkerkant leverde Breedenbroek een vrije trap enkele meters buiten de zestien op. Met een reuzenbaby en 80 jaar aan ervaring in de voorhoede wisten we dat we aan de bak moesten in deze standaard situaties. Desondanks werd de vrije trap snoeihard door routinier Stefan Visser in de touwen gekopt. 1 - 0. Om wat meer aansluiting met de aanval te vinden schoof laatste man Wouter na dit doelpunt door. Dit resulteerde meteen in een veldoverwicht waarin het middenveld goed gecontroleerd werd door debutant Jurgen en onze vrije man de aanvallers goed wist te vinden. Etten kwam met afstandschoten van Chielhaus en Pipo van Keulen erg dicht bij de gelijkmaker, maar de Breedenbroekse keeper hield met enkele weergaloze reddingen het doel schoon. Pipo, die na slecht uitverdedigen nog een goede kans op scoren kreeg, werd goed door de keeper naar buiten gedreven en faalde zodoende in de afronding. Breedenbroek dat op hun beurt met lange halen de spitsen probeerden te vinden, kwam door goed verdedigen van Ettense kant niet aan het voetballen en het fluitsignaal voor de rust kwam voor de gasten dan ook als geroepen.

De tweede helft werd wederom geprobeerd de voetballende oplossing te vinden. Ettense inzetten werden door lat, paal, verdedigers op de lijn en een uitstekende keeper gekeerd. Breedenbroek wist door enkele persoonlijke foutjes en een kleine dosis geluk het net wel te vinden en liep zo uit tot een 5 - 0 voorsprong; een afstraffing op z'n Italiaans. Voetballend een wedstrijd om redelijke positief op terug te kijken, qua eindresultaat een pot om snel te vergeten.

Jurgen en Ruud bedankt voor de versterking!