Wednesday, November 05, 2008

Etten 2 - Bredevoort 2 1-4 (1-2)

Met slechts 1 overwinning en 1 gelijkspel in de competitie moest er vandaag van Bredevoort gewonnen worden. Een vrij onbekende tegenstander met het 1e elftal spelend in de 5e klasse. Die doen het goed daar, dus we waren gewaarschuwd. Opvallend dit seizoen is dat we veel goals tegenkrijgen. Ligt het aan de verdediging, komen de ballen van voren te snel terug of wordt het middenveld te makkelijk overlopen? Dit seizoen kwamen we vaak door persoonlijke fouten op achterstand. In onze poging dit om te keren lopen we te vaak tegen een doeltreffende counter aan.

Ook tegen Bredevoort bleek het verhaal van het seizoen weer op te gaan. Na de aftastfase profiteren de blauw-witten van een ongelukkig moment in onze verdediging, 0-1. Tot die tijd hebben we vooral moeite met hun midmid, maar ook de spits en ervaren laatste man houden ons bezig. Daar tegenover staat bitter weinig daadkracht van onze kant. Aanvallen smoren op ruime afstand van het vijandelijke doel. Een vrije trap van Nicky landt keurig op het hoofd van Remco Preijer die tegendraads binnenknikt, 1-1. Ondanks het geringe aantal kansen leefde wel het gevoel dat we hier wat konden halen. Zuur is het dan dat we weer te makkelijk een goal weggeven, 1-2.
In de rust vinden wat tactische omzettingen plaats. Geprobeerd wordt om de hun midmid te isoleren, dit lukt slechts gedeeltelijk. In een slechte tweede helft krijgen we door een snelle counter de 1-3 om de oren. Uit kansrijke positie presteert Maarten Stortelder het om met 1 schot 2x de paal te raken, wat in principe veel moeilijker is dan de bal in het netje schieten. De anslusstreffer blijft uit, het genadeschot valt wederom door slap verdedigen, 1-4. Wederom een kansloze nederlaag tegen een team waar we normaal gesproken niet van hoeven te verliezen.