Wednesday, October 08, 2008

't Peeske 2 - Etten 2 4-0 (1-0)


Na de puntendeling tegen VVL en twee winstpartijen voor de beker, speelden we vandaag tegen de onbekende tegenstander Peeske. Voor de analtopografen onder ons, 't Peeske ligt tussen twee bergen. Ontdekt in de ijstijd als plezierig skigebied. Het andere Oranje, nieuw in deze klasse, had de eerste wedstrijd gewonnen. Wij speelden met Ari te Grotenhuis en triatleet Luuk 'Gast' te Grotenhuis. Rudi Elbers bleef met een blessure aan de kant en fungeerde als grensrechter.

Vanaf het begin zit Etten niet in de wedstrijd. De aftastfase is geweest en Peeske kruipt langzaam uit zijn schulp. En dan blijkt dat ze aardige voetballers hebben rondlopen daar. Vooral hun behendige midmid en beweeglijke spits maken het ons moeilijk. De straffe verdedigers stoppen op hun beurt onze toppers vakkundig af. De grootste kansen zijn voor 't Peeske, Etten stelt daar verbluffend weinig tegenover. De 1-0 blijft ook niet lang uit.
Na rust is AtG achtergebleven in de kleedkamer. Vanaf het eerste fluitsignaal na rust blijkt dat hier weinig te halen valt. Duels worden verloren, backs worden vrije doorgang gegeven, 4 a 5 man worden gepasseerd. Gelukkig mist 't Peeske nog dotjes van kansen, maar een snelle 2,3 en 4-0 zijn ons lot. Een gretig Peeske verzuimt daarna de score nog verder uit te breiden. Met de kermis voor de boeg hebben wij alle gelegenheid deze pot snel te vergeten.

No comments: