Monday, October 20, 2008

Etten 2 - AD 3 4-2 (1-0)


Smetteloos wit was vandaag de kleur van het thuistenue. Remco Berendsen en Giel Driever mochten na een zware zaterdagwedstrijd bewijzen dat ze het niveau van het tweede aankonden. Dat dit ten koste ging van enkele vaste waarden, geeft het prestatieniveau van het tweede weer. De besten moeten gewoon spelen. Na 2 nederlagen op rij moeten er punten worden gepakt om niet troosteloos aan het elastiek van de middenmoot te blijven hangen.

Met ondergetekende terug in de verdediging, Marco Steentjes een linie naar achteren, dingen we serieus mee om de titel oudste verdediging van de 4e klasse. Maar de bedoeling was eigenlijk om vanuit achteruit de zaak dicht te timmeren en met meer voetbal op te bouwen. Nicky mocht zich na een nachtdienst weer eens een slag in de rondte rennen op de midmid. Vanaf het begin stond het aardig. Bij vlagen kunnen we ook aardig voetballen. Nota bene uit een hoekschop valt de eerste goal. Vanaf de hoekvlag wordt de bal richting 11 meter geschoten, curve naar binnen. Afwachtende blikken, bonkende harten, nutteloos gesleur. Vanuit het niets beroeren pezige passen het gras. Vastberaden blik op de bal. Een krachtscheut door het linkerbeen, geperfectioneerd door een uitgebalanceerd lichaam(pje). Hij kijkt, hij springt, hij vliegt... Aangespannen nek, opgetrokken enkels, gebogen knieen. Een techniekexplosie van hersenen en hoofd dwingen de bal richting kruising. Zwevende keeper, onmogelijke missie. Giel 'Air' Westerhof weet het. Appeltje, eitje...mot het ding in de kruising, knik ik hem effe in de kruising. Nomineer die fotograaf effe voor de World Press photo als je zo'n moment perfect op de plaat kan vastleggen.

Gesterkt door de voorsprong begonnen we aan de tweede helft. Het laatste kwartier van de eerste helft waren we er toch weer in geslaagd het initiatief weg te geven. Met Gieltje 'lepe loeki' Driever kun je dan een onverdiende 2-0 maken. Lang mogen we niet van de 'riante' voorsprong genieten, want de anslusstreffer schud ons weer wakker. Even sluipt de angst er weer in, maar Giel Driever en Remco Berendsen stellen orde op zaken, 4-1. De eerste overwinning van het seizoen kan ons niet meer ontgaan. AD'69 richt zich nog 1x op om vervolgens voorgoed het hoofd te buigen. Eindstand 4-2.

No comments: