Thursday, May 03, 2007

Etten devalueert Lengelse krachtpatsers


VVL 2 - Etten 2 1-3

Als er 1 angstgegner van Etten 2 is, dan moet dat Lengel zijn. Hoe vaak stond deze ploeg, hoewel lager geklasseerd, een Ettense overwinning wel niet in de weg. Boze tongen beweren dat Lengel ons in het gouden jaar (2002?) het kampioenschap heeft gekost, door ons twee keer te verslaan. Waar Etten bekend staat om zijn tomeloze strijdlust, is die van Lengel zonodig nog groter. En ook dit jaar heeft Lengel 3 van zijn 6 punten tegen Etten behaald.

Wederom begon Etten onrustig aan de wedstrijd, totaal onnodig. Op het slechte veld kwamen we niet goed in de wedstrijd. Teveel balverlies, te slap in de duels. Het onvermijdelijke geschiedde, Lengel kwam met 1-0 voor. Verdedigen doen ze daar goed, dus de zwarte wolken pakten samen boven ons team. Echter, afgesproken was dat 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden de enige optie was, minder niet. Dit zette ‘gelegenheidsspits’ Stortelder op zijn Maarteniaans kracht bij. Kont erin, twee man in de luren, koel afdrukken.De kopjes gingen naar beneden bij Lengel. We gingen weer beter voetballen, bleven geduldig en hadden Rob Pastoor in de gelederen, die op zulke momenten toch het verschil kan maken. Dit bleek ook toen Stef door zijn steekpass werd gelanceerd om vervolgens gewillig over een lengels knie te penaltiĆ«ren. Deze werd feilloos benut.
VVL richtte zich nogmaals op, om vervolgens definitief te bezwijken. ‘Christo Redentor’ zorgde met wederom een beauty voor het slotakkoord, waardoor we eindelijk weer eens met drie punten uit Lengel vertrokken. Met VVG en Zeddam voor de boeg hopen de 6e plaats veilig te stellen. Boven Ulftse Boys en GWVV.


Rudi Elbers

No comments: