Thursday, May 03, 2007

Etten 2 – Viod 3

Na zware duels tegen Doetinchem en Keyenborg, stond nu de nog zwaardere dobber tegen Viod op het program. In de heenmatch waren ze, door teveel persoonlijke fouten, met 4-3 net te sterk gebleken. Viod beschikt over een ruime kern en wil dat in de slotfase van de competitie te gelde maken. Ze hadden daarom weer een blikske nieuwe spelers losgetrokken, waardoor ze nog sterker voor de dag kwamen.
Na een sterk eerste halfuur schakelde Etten een versnelling lager en Viod kwam met een gevaarlijke uitval de neus aan het venster steken. Na een gemeten dieptevoorzet van een Doetinchemse middenvelder viel de onvermijdelijke eerste goal, 0-1 voor Viod. Na deze treffer bleef het moeilijk om de infiltraties van Viod te weerstaan.
Daarbij leek de match een heruitgave van de heenmatch. Na de hervatting smoorden twee slecht verwerkte standaardsituatie al na een kwartier de hoop van Etten. Een wanhopige tegentreffer van ons en een beheerste afronding van een uitgespeelde aanval van Viod bepaalde de eindstand op 1-4. Dit terwijl we nochtans verklaard hadden dat we niet meer dezelfde fouten zou maken als in de heenmatch. Groen-wit slikte in de dubbele confrontatie in de competitie al acht goals van de Doetinchemse opponent. De defensie toonde zich van zijn smalste kant.
Door recente misstappen van de andere titelrivalen droomt Viod nog luidop van de titel.

Rudi Elbers

No comments: