Wednesday, October 03, 2007

Longa 4 - Etten 2 4 - 2

Kermis laat sporen achter: Collectieve off-day Etten 2

Zondag 30 September werd er na 2 weken met weinig voetbal, afgetrapt tegen Longa 4. Met een groot aantal wissels was de keuze reuze voor coaches Bolder en Zweekhorst. Pipo begon met 2 blauwe ogen op de bank. Niek Wolters begon in zijn plaats op de rechtshalf. Kone en Mark 'ABCtje' Steentjes versterkten tevens de gelederen.

Voor de wedstrijd werd er door coaches Bolder en Zweekhorst op gehamerd dat ze een felle pot wilden zien waarin 3 punten mee naar huis zouden worden genomen. De realiteit haalde ons snel in. Al na tien minuten spelen liepen we achter de feiten aan doordat het middenveld en de achterhoede te onbesoooeeesd het duel aangingen en de Longa aanvallers als lachende derde de bal in het netje tikten. Kort hierna blesseerde Mark 'van de Tillaard' Steentjes zich en moest gewisseld worden. Tom 'Hakkebar' Liebrand kwam in zijn plaats en speelde een verdienstelijke pot. Desondanks waren we niet in staat het spel naar onze hand te zetten. De vrije man werd niet gevonden en de achterhoede was niet in staat om er voetballend uit te komen. Longa speelde daarentegen frank en vrij en wist keer op keer via corners en vrije trappen gevaarlijk te worden. Het duurde dan ook niet lang voordat Longa voor de 2e maal het doel wist te vinden. Na deze 2e tegentreffer leek even het heilige vuur te ontbranden; spits Koen werd zowaar een paar keer in de voeten aangespeeld en er werd hier en daar een 1-2tje op de mat gelegd. Dit betaalde zich meteen uit, toen Wouter over Chielhaus diep ging en via een kort passje van de zoon van de Rubberkoning de bal hoog voor het doel kreeg. De verdediging van Longa taste mis en Niek Wolters wist wel raad met dit buitenkansje en tekende voor de 2 - 1.

In de rust was het commentaar van de leiders niet van de koude grond. Er moest feller gebald worden en het balletje moest weer gaan rollen. Niek Wolters, die de anschlusstreffer had verzorgd, moest 's middags in Gaanderen op de bank plaatsnemen en werd gewisseld voor Pipo van Keulen. Alle goede voornemens konden desalniettemin na een paar minuten in de 2e helft al bij het grof vuil gezet worden toen Longa kinderlijk eenvoudig de 3 - 1 maakte. In de laatste 40 minuten scoorde Longa nog een keer door een vrije trap die de goed keepende Rick verraste en wisten wij het net nog een keer te vinden. Tim zorgde nog voor enige opschudding door zijn tegenstander na te trappen en mocht wonder boven wonder de wedstrijd afmaken. Op een enkele uitzondering na, was het ook dramatisch wat de rest van het elftal liet zien. Eindstand: 4 - 2.

Laten we hopen dat de Korzakoff die we met de kermis hebben opgelopen, ons zal helpen deze blamage snel te vergeten. Volgende week staat Dinxperlo op het programma en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Ps. Ik sta een week na de kermis niet in voor de juistheid van dit verslag. Kan maar zo zijn dat we met 5 - 2 gewonnen hebben.