Gendringen 2 - Etten 2 1 - 0

Ondanks goed spel zonder punten naar huis

Geen seks gehad, toch genaaid

Waar om 09.15 iedereen netjes in de kantine zat, was het wachten op oudgedienden Elbers en Klunder. Nadat om 09.25 de beslissing was genomen om zonder de mannen te vertrekken, kwamen deze net vanuit Utrecht en Ulft de parkeerplaats van sportpark 'de Treffer' opgestoven. Na enig overleg bleek dat S. van K. te E. dusdanig bang voor zijn basisplaats was, dat hij besloten had het tweetal op zaterdagavond van een foutieve vertrektijd te voorzien. De trainert besloot derhalve zich coulant op te stellen en de heren niet voor deze overtreding op de bank te zetten.

Eenmaal onderweg bleek dat we wederom over een voltallige selectie beschikking hadden. Niek Wolters mocht op de laatste man beginnen en ook 'Leutah' mocht na enkele weken van goede trainingen en inzet op de rechtsback in de basis beginnen. Chris Redentor begon, na een goede wedstrijd op dinsdag tegen de mien jonges uut Eerum op de voor hem nieuwe rechtshalf en bevestigde dit vertrouwen met een goede pot.

Na de eerste 10 minuten de kat uit de boom te hebben gekeken en vooral in de organisatie te hebben gevoetbald, begonnen we langzamerhand wat meer in balbezit te komen. Ook werden de duels met de snelle tegenstanders vaak winnend afgesloten door verdedigend als collectief te opereren. Ondanks dat Gendringen het overwicht had, wisten ook wij steeds beter de combinatie te vinden. Dit resulteerde niet direct in grote kansen, maar gaf ook aan Gendringen het bericht door dat wij niet in Gendringen waren gekomen om een figuurlijk pak slaag te halen. Het was al snel duidelijk dat dit een situatie was waar deze ploeg moeilijk mee om kon gaan. Veelvoudig werd er gezeurd onder elkaar en naar de tegenstander. Na een redelijk gelijkopgaande 45 minuten konden we met een 0 - 0 ruststand de kleedkamer in.

Mark Van de Tillaart die een kanotocht met Mengvoeders United op het programma had staan, moest gewisseld worden omdat hij anders de boot zou missen. Supersub Kone Helmoet mocht zijn positie overnemen.

Gendringen begon de 2e helft sterk en kwamen meteen enkele malen gevaarlijk voor het doel. Na 5 minuten werd Kone in ons strafschopgebied in de rug gelopen en nam de tegenstander daarna de hand de bal met de hand mee. Aangezien de in de eerste helft goed fluitende scheidsrechter in de rust besloten had om na de tijd bij de jongens van Gendringen aan tafel te gaan zitten, werd er niet voor deze overtredingen gefloten en kon de spits van Gendringen de bal rustig in het netje leggen. Nadat de Rooie Leraar terecht constateerde dat de scheidsrechter uit Gendringen kwam, werd hij op een gele kaart getrakteerd. Rood had hem modetechnisch beter gestaan. De overige 40 minuten werd er voor elke meter gestreden en kregen zowel Gendringen als wij enkele kleine kansen om wat aan de 1 - 0 te veranderen. Michael 'Blote Kont' Melissen wist nog door de laatste linie te breken en werd vakkundig neergelegd. Waar S. v. K. in de eerste helft op een gele kaart getrakteerd werd, hield de scheids te G. bij deze overtreding wonder boven wonder de kaarten op zak...nog een extra glas bier in de kantine. De scheidsrechter uit Gendringen wist ons ook de rest van de 2e helft vakkundig aan alle kanten te benadelen met als gevolg dat na een kleine 41 minuten spelen voor het eindsignaal gefloten werd. Eindresultaat van een goede tegenstander, 100% beleving, goed voetbal en een draak van een scheids: 1 - 0.