Friday, October 26, 2007

Cupfighers: Etten 2 - AD 2 4-3 (beker)

Opwindende wedstrijd op sportpark De Treffer


Legendarische voorgangers. Liverpool, FC Utrecht en Feyenoord, cupfighters bij uitstek. Kozakken Boys liet Ajax beven, Cambuur pakte het onverslaanbaar geachte AZ Alkmaar. Duels op zich, op het scherpst van de snede.
Zo ook Etten 2 - AD 2. Over affiches gesproken.... Publiek stond 3 rijen dik, weliswaar op 3 strekkende meter, maar toch. Omdat alles anders is in een bekerwedstrijd speelden we in rode shirts, de gasten uit Aalten in het groen. De wedstrijd werd geleid door een piepjonge talentarbiter die naar eigen zeggen de dag ervoor in de A van Silvolde zelf zijn balletje had getrapt. Etten begon in een iets andere formatie dan de afgelopen weken. Dat Frankyboy disciplinair 'geschorst' was, lijkt tegenwoordig de enige wekelijkse zekerheid.
AD begon dominant en was het eerste kwartier de voetballende ploeg. Daarna kreeg Etten meer vat op het spel van de Aaltenaren. Met Koen Helmes achter de spitsen hebben we onze eigen witte Engel(aar). Ogend als kopsterke basketballer, maar juist druipend van techniek met de bal aan de voet. In een 1 tegen 1 situatie verschalkt hij op listige wijze de
keeper, 1-0.
Etten groeit en speelt een goede pot. Goed combinatiespel eindigt in het netje. Pipo van Keulen is de verantwoordelijke, 2-0.
Zonder veel beter te zijn dan AD, blijken we opeens erg effectief te kunnen zijn. Blijft het natuurlijk oppassen geblazen tegen een bewegende ploeg met een dominante middenvelder een een creatieve, snelle spits. Een onachtzaamheid achterin maakt van de wedstrijd weer een wedstrijd...aansluittreffer 2-1.
Een aanslag op de doorgebroken Chiel 'Helemaal para, ouwe!' Westerhof, doet de uitstekend fluitende scheidsrechter twijfelen over de kleur van de kaart......geel. Een aanslag later is wel direct rood en bovendien is Michael Melissen elf meter verwijderd van een beslissende voorsprong. Keepertje tegen keepertje, 3-1.
Na rust wordt AD met 10 man sterker en geven zich verre van gewonnen. Wij scoren echter, 4-1 door Koen Helmes, legende in wording. Bij deze stand is de kans groot dat we een ronde verder zijn na de eerste poulefase. AD richt ze nog een keer op, om vervolgens voor altijd het hoofd te buigen. Verder dan 4-3 laten we ze niet komen. Hiermee overleeft AD de poulefase op doelsaldo en wordt Etten 2e en daarmee beloond met wat vrije weekendjes.

No comments: