Friday, November 30, 2007

In de rubriek Vergeten voetballers:



Mike Obiku. Mike Obiku maakte zijn debuut tegen PSV in 1992. In 1994 maakte hij een uitstapje naar het Zweedse Helsingborgs IF, waarna hij weer terugkeerde naar Feyenoord.

In 1996 vertrok hij naar Japan. Na een kort uistapje naar het Spaanse Real Mallorca, kwam hij 1998 weer terug naar Nederland en zocht zijn geluk bij AZ. Een seizoen laten bij Anorthosis Famagusta (Cyprus) beëindigde hij zijn carrière.

Hij heeft zich nu toegelegd op het trainersvak en woont en werkt nog in Nederland. Hij is nauw betrokken bij diverse beach-soccer evenementen.

Het handelsmerk van Mike was het uittrekken van het shirt na het maken van een goal. Al was het 20 graden onder 0, Mike trok zijn shirtje uit en deed hij er een dansje omheen.

Hij is na een goal weleens zo enthousiast geweest dat hij spontaan zijn shirt in het publiek gooide. Helaas voor hem was de wedstrijd nog niet afgelopen. Mike moest terug naar de supporter en hem smeken om hem zijn shirt weer terug te geven.

Naast dit opmerkelijke incident is Mike ook wel eens de hekken in geklommen na en doelpunt. De hekken waren echter bewerkt met prikkeldraad en hij moest voordat hij weer verder kon voetballen eerst even behandeld worden.

Mike was zijn eigen, allergrootste fan. Hij had zijn hele huis volhangen met foto’s van zichzelf. Dat is in ieder geval het verhaal wat destijds de ronde deed. N.a.v. dit verhaal is er zelfs een benzinestation dat zijn naam draagt.

Op 8 maart 1995 maakte hij zich onsterfelijk bij het legioen door het winnende doelpunt te scoren tegen Ajax in de beker. De enige wedstrijd die Ajax dat jaar verloor.

No comments: