Thursday, March 26, 2009

VVL 2 - Etten 2 3 - 1

Balbezit geen garantie voor punten

Lengel 2 dat vorige week de Ulftse Boys nog met 5 – 2 klop had gegeven, leek ook in deze wedstrijd gebrand om te winnen. Met een matig voetballend team, maar veel inzet namen zij in de eerste 10 minuten het initiatief. Grote kansen kwamen er niet, maar op het slechte veld wist Etten niet aan het voetballen te komen. Ondanks waarschuwingen vooraf, leverde commentaar op de scheidsrechter een vrije trap voor de Lengelsen op. Randje 16 mocht de aanvoerder aanleggen en via binnenkant paal voor de 1 – 0 aantekenen. Na dit doelpunt werd de tegenstander verder naar eigen helft gedwongen en werd ondanks veelal slordig balverlies het heft weer enigzins in handen genomen. Gebrek aan meeverdedigen en korte mandekking resulteerde echter al snel in de 2 – 0 voor Lengel. De resterende 4 kwartier speeltijd kenmerkten zich door 90% balbezit voor Etten. Etten 2 heeft op momenteel niet het vermogen om voetballend in de kleine ruimte kansen te creeeren, dus de opluchting was groot toen een voorzet vanaf de rechterflank door voorstopper Marco knap in de lange hoek werd gekopt. Met veelal inschuivende mensen werd er daarna volop op de gelijkmaker gespeeld en werd door Frank nog een keer de paal geraakt. Een foute breedtepass op het middenveld leidde echter de 3 – 1 in en gooide de wedstrijd definitief in het slot.