Tuesday, March 10, 2009

Etten 2 - Dinxperlo 3

Etten toont twee gezichten

Na de verdiende overwinning op de Ulftse Boys, stond op 8 Maart de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Dinxperlo 3 op het programma. Dinxperlo, dat sinds 2 jaar bij ons in de competitie actief is, staat bekend als een ervaren team dat weinig weggeeft. Met het goede resultaat van de week ervoor nog in het achterhoofd, begon Etten 2 met de zelfde opstelling als tegen de Boys.

Na de eerste 5 minuten waarin Etten licht de overhand had, was het Dinxperlo dat moeiteloos het initiatief overnam. Directe tegenstanders werden niet kort genoeg gedekt, waardoor de gasten vaak gevaarlijk over de flanken op konden komen. Het duurde dan ook niet lang voordat keeper Harry in moest grijpen om de openingstreffer te voorkomen. Door de druk van de gasten en het gebrek aan eigen vertrouwen kwam Etten er ook in balbezit niet uit, wat resulteerde in een stormloop van de Suederwicksen. Na 20 minuten spelen, werd de bal net iets buiten de zestien meter verloren. Dit buitenkansje werd zonder al te veel problemen door de Dinxperlose spits verzilverd. 0 – 1. Een kleine 10 minuten erna werd een lange bal door laatst man Wouter met het hoofd getoucheerd, waardoor deze tussen verdediging en doel kwam te liggen. Na een lichte aarzeling van onze kant, was het wederom Dinxperlo dat alert reageerde en voor de 0 – 2 aantekende.

Na de rust werd er wel uit het goede vaatje getapt; duels werden gewonnen en er werd weer gevoetbald. Na een knappe diepe bal werd Frank de bal in de zestien ontfutseld door de keeper. Frank, die het duel, na ‘een kruisje geslagen te hebben’ met volle overgave in was gegaan, zag tot zijn verbazing dat de bal op de stip werd gelegd. Chielhaus trapte vervolgens koel de 1 – 2 tegen de touwen. Gesterkt door deze treffer werd er nog meer druk op de gasten gezet. Dit resulteerde in enkele kansen waarin Etten verzuimde om de bal van dichtbij in het doel te werken. Op een enkele schermutseling na, waarin de spits van Dinxperlo, die voor de gelegenheid zijn mooie diamanten oorbelletjes in had gedaan, Pino nog even een kaart ‘aannaaide’, was het wachten op de 2 – 2. Doordat vol op de gelijkmaker gegokt werd, was het echter Dinxperlo dat in de laatste minuut via een counter in overtal het duel wist te beslissen. 1 – 3.

Volgende week staat AD’69 op het programma. Ook een voetballende ploeg waartegen we 100% scherpte zullen moeten tonen om 3 punten mee naar Etten te nemen. Niet onmogelijk gezien het spel van de afgelopen weken.

No comments: