Sunday, March 01, 2009

Ulftse Boys 2 – Etten 2 0-2 (0-0)

Op 1 maart (!) speelden wij onze eerste wedstrijd na de winterstop. Door winterse omstandigheden en veel nattigheid waren de 4 voorgaande weken alle wedstrijden afgelast. Nu stond er wel meteen een aansprekende tegenstander, Ulftse Boys. De laatste jaren pakken we hier vaak punten. Een clash van speelstijlen met de vaak technische, tikkeltje arrogante ‘poetjes’ tegen de mentaal weerbare Ettenaren. Met hard knokken verassen we ze keer op keer. De vraag was hoe we er na zo’n lange winterstop en weinig trainingsarbeid conditieel voor zouden staan.

De eerste helft was goed van onze kant. We lieten Ulft komen, verdedigden strak op de man, met af en toe een intimiderend tikje, vaak met veel gegil beantwoordt. Uit het spel van de Boys bleek ook deze keer dat ze niets van vorige edities tegen Etten hadden geleerd. De arrogantie droop er van af, een verkeerde bal of een overgeschoten vrije trap van ons werd met hoongelach begroet. Heel slim als je je tegenstander op scherp wil zetten. Het spelbeeld gaf bovendien geen enkele aanleiding voor een simpele wedstrijd voor hun, wij kregen de beste kansen. Arie, hopelijk voor langere tijd Etten 2-speler, probeerde een Bergkampje ofwel Sahartje in de lange hoek, die stierf in schoonheid. Robbie Pastorres had een penalty moeten hebben. Maar de scheids had de 16 wat kleiner gemaakt .

In de rust groeide het geloof. De tweede helft begon goed. De boys laten komen tot het middenveld en ze geen kans voor combinaties geven om vervolgens zelf scherp te counteren. Dit resulteerde na een wereldpass van libero Klunder in een verdiende voorsprong. En wie anders dan Franky ‘Cooper’ Liebrand was de scherprechter.
Van Ulft stond er weinig tegenover. Wij bleven vanuit een goeie organisatie voetballen. Invaller Niek ‘ik was om half vier thuus’ van Aken scoorde zelfs een uiterst koele goal bij zijn eerste balcontact. Gilhaus, zelf altijd netjes op tijd thuis, had hem vlak daarvoor nog vaderlijk toegesproken. ‘Heej Van Oaken, buj wakker?’ Van Oaken was wakker.

De lat moest nog een goed ingeschoten vrije trap incasseren, maar vandaag bleven we flawless. Met een clean sheet voor de spraakwaterval Lubbers! Dat belooft nog wat voor de 2e seizoenshelft. Want deze overwinning smaakt naar meer.

Rudi Elbers

No comments: