Saturday, February 02, 2008

VVL 2 - Etten 2 2-1

De 1e wedstrijd na de winterstop speelden we tegen de stoeverds van Lengel, die ten opzichte van vorig jaar aan voetballend vermogen hebben gewonnen. Gezien de geringe trainingsarbeid en nergens terug kunnen vinden van deze wedstrijd op welk wedstrijdschema dan ook, kwam deze partij voor velen als een verrassing. Verrassing of niet, wil je na de winterstop weer mee gaan doen, moet je deze wedstrijd gewoon winnen.
Lengel begon slecht en met potentiële 1e-voetballers als Rens Helmes, Wout Frijling en Koen Helmes in de gelederen waren we de beter voetballende ploeg. Heikel punt in ons spel is het scorend vermogen. Hoewel we ook heel weinig doelpunten tegenkrijgen, weten we zelf weinig het netje te vinden of zelfs kansen te creëren. In deze wedstrijd kwamen we door een geweldige goal aan de leiding. Een verdediger van Lengel pegelde de bal met een mooie curve van zo’n 20 meter achter zijn eigen doelman, 0-1. Vanaf deze goal bleef er een Ettens veldoverwicht en was Lengel rijp voor een 2e tegentreffer. Ondanks een aantal kansen bleef het tot de rust 0-1.
Ondanks de beloftes scherp aan de 2e helft te beginnen, was het na een paar minuten al 1-1.
Een onoplettendheid op onze rechterflank leidde de tegentreffer in. Ondanks dat je weet dat het niet mag gebeuren, gebeurt het toch. En dan ben je niet blij dat je tegen Lengel speelt, want dan weet je dat er ongekende krachten vrijkomen en de jongens er weer in gaan geloven. Ons veldoverwicht waren we dan ook helemaal kwijt, geen bal werd vastgehouden, duels werden verloren, mannetjes werden niet overgenomen. Lengel stapelde kans op kans en kwam verdiend op 2-1. Conditioneel waren we niet meer bij machte om echte kansen te creëren en met 0 punten konden we weer richting Etten.