Monday, February 25, 2008

Etten 2 - Longa 4 0 - 1

Campingelftal Etten 2 werkt naar vakantie toe

Nadat we in het weekend na de kermis in Lichtenvoorde een flink pak bater hadden gehaald bij het studententeam van Longa 4, wisten we dat het een en ander recht gezet moest worden. Althans, dat was de theorie. De vogeltjes floten en het zonnetje probeerde het nog ietwat vochtige veld te verwarmen. Waar de een had besloten om er 's avonds een paar extra te nuttigen, drukte de ander de ochtend erna lekker nog een paar keer op snooze. "Zeker aspiraties om 5 sterren te halen", moet menig speler gedacht hebben terwijl ze het toilet bezochten. De rolletjes wc papier onder de arm waren namelijk overbodig. Deze zee aan wedstrijdbeleving op campingelftal niveau, aangevuld met een wekelijkse trainingsarbeid van een ijsbeer in winterslaap, resulteerde deze zondag in een 0 - 1 verlies tegen de studentjes van Longa 4. De eerste 5 minuten was Etten de betere ploeg en wist Longa zich weinig raad met het vroege stoorwerk en het redelijke veldspel dat Etten liet zien. Dit resulteerde al direct in een goede kans, die we helaas niet wisten te verzilveren. Kort hierna wisten we wederom een hoekschop te forceren die door de keeper klemvast werd gepakt. Terwijl de Ettense luchtmacht nog met hun hoofd in de wolken zat, wist de keeper van Longa een middenvelder te vinden die samen met nog enkele medespelers ongedekt het veld over mochten steken. De achterhoede wist zich met deze situatie geen raad en werd middels een combinatie simpel uitgespeeld. 0 - 1. In het verloop van de eerste helft wisten beide ploegen zich weinig raad met balbezit en waren combinaties een zeldzaamheid. Wel moest er nog aan onze kant gewisseld worden omdat de 45 minuten conditioneel niet gehaald kon worden. Ruud mag in zijn wekelijkse gang naar de sportschool in het vervolg een medepassengier verwachten...
In de tweede helft hadden we weliswaar het betere van het spel en kwam Longa maar af en toe aan aanvallen toe. Toch waren we, buiten een goede actie van rechtsback Ruud en een kopkans van Kone niet in staat om het balbezit naar kansen om te zetten. Hierdoor konden we de toeschouwer als eindresultaat niet meer dan 'pien aan de ogen' aanbieden.

Eindconclusie van deze zondagochtend? We zouden ons wat af kunnen vragen over onze trainingsarbeid. Binnen en buiten Etten. We zouden na kunnen denken over de inname op de zaterdagavond. Daarnaast zouden we ons af kunnen vragen of we wel elke zondag tot het gaatje gaan. Maar dat is allemaal niet nodig, want volgende week staat GWVV op het programma en we weten allemaal wat er voor nodig is om dan wel 3 punten te pakken en de rest van het seizoen meer resultaat te boeken.

Op deze positieve noot wil ik reuzendoder Loek te G. bedanken dat hij ons team wilde versterken. Ai'j nog een keer tiet hebt, hollen wei'j ons anbevoalen.

No comments: