Sunday, September 16, 2007

G.W.V.V. 2 – Etten 2 2-5



Pittoreske kerkdarpkes, gemudelijke inwoners en historische voetbalclubs zijn niet de enige gelijkenissen tussen Varsselder en Etten. De tweede teams van de plaatselijke trots voetballen al jaren in de 4e klasse. En de spelers kennen elkaar door en door. De onderlinge wedstrijden kenmerken zich door veel strijd en kleine verschillen in de einduitslag. Uitzonderlijke jaren daargelaten doen de 2 clubs eigenlijk nooit mee om het kampioenschap, maar zijn ze wel in staat veel clubs van het kampioenschap af te houden. Waar Varsselder al jaren wordt gedragen door dezelfde ervaren spelers, treedt er bij Etten regelmatig verjonging op. Dit uitte zich ook deze maal in verschil in gemiddelde leeftijd van zo’n 10 jaar.

Met gelegenheidsspits Kone Helmes in de punt, Maarten op de voorstopperspositie, recidivist Frank Liebrand op de bank en keepertje-keepertje Michael Melissen op diens positie als links-midden, wijzigde onze formatie ten opzichte van vorige week. Het eerste kwartier leidde snel, verfrissend kaatswerk van Etten tot een snelle 0-1, verantwoordelijke was Kone Helmes, de keerl kan ook alles. Van achteruit werd op de goede momenten opgebouwd, het middenveld was balvast en de spitsen startten op de juiste momenten. Echter ook snel, verfrissend kaatswerk gaat wel eens mis. Dit resulteerde in een vrije doortocht van routinier Mark Arnold richting Rik Lubbers. Ausputzer Rudi Elbers riskeerde ‘rood’ door hem dit onreglementair te belemmeren. Een berisping van de scheids was echter zijn deel. Daar kwamen we goed weg. Niet lang daarna zocht mid-mid en beroepsduikelaar Andries van G.W.V.V., professioneel het uitgestoken been van mid-mid en beroepsbuffel Wout Klunder. Binnen de 16… maar weggewuifd door de leidsman. Wat stond daar tegenover van Etten. G.W.V.V. maakt een knappe eigen goal, ‘Pipo’ van Keulen maakt wederom zijn reputatie waar en tikt een afgeslagen bal binnen, Chris mist een kans die eigenlijk niet te missen is. Ruststand 0-3. Bij vlagen zeer goed spel van Etten gecombineerd met de onafwendbare mazzel die je daarbij moet hebben.
Varsselder zou Varsselder echter niet zijn als ze zich niet zouden oprichten uit geslagen positie. Een slimme, snelgenomen vrije trap, zoals Ronald van Aken in zijn beste dagen en misschien nu nog wel eens met Martin in de wei. Wie zal het zeggen. En een kopbal uit een te makkelijk weggeven corner bracht G.W.V.V. weer helemaal terug in de wedstrijd, 2-3. Speler/coach Eugene Zweekhorst vond dat er wat moest gebeuren en bracht zichzelf in. Dit bracht inderdaad meer rust en het voetbal kwam terug bij Etten. Vooruitgeschoven Maarten bracht 2x Red Lion Michael Melissen in stelling, die erg cool afrondde, 2-5. Hij bleef sterfelijk toen hij even later de kans op een loepzuivere hattrick op de paal uiteen zag spatten. In een knotsgekke wedstrijd waar tegenstanders voor Etten scoren, scheidsrechters groen-wit gunstig gezind zijn, keepers scoren, cajones muy grandes leider/verzorger Bolder blij maken en de toeschouwers worden verwend, gaat Etten met de punten naar huis.

Rudi Elbers

No comments: