Sunday, September 09, 2007

Etten 2 pakt eerste punt

Etten 2 - VVL 2 1 - 1

De toch al magere spelerslijst van Etten 2 was met nog 2 spelers uitgedund voor ons eerste competitie duel tegen VVL 2. Gebroeders Frank en Tom hadden een gehak(t)dag gepland en waren niet in staat om 09.00 op sportpark 'de Treffer' te verschijnen. Ook van Chielhaus ontbrak ieder spoor. Een flinke knabbelbeurt wieter kwam dan ook eindelijk het bleke snuutje van onze rechtsbuiten om de hoek kijken. Gevolg was dat keeper Mark op de rechtsbuiten mocht starten en Chielhaus naast keeper Michael en de geblesseerde Leutah op de bank plaats mocht nemen.

In de eerste helft was het vooral VVL dat de klok sloeg. De versterkingen die vanuit het eerste elftal hun weg naar het 2e hadden gevonden drukten hun stempel op het spel van VVL. De balsterke laatste man wist de in de eerste helft de goed opererende centrale middenvelder veelvoudig te vinden. Ook de snelle buitenspelers waren een plaag voor de ettense verdediging. Desalniettemin was VVL niet in staat grote kansen te creeeren. Desondanks viel, door slordig uitverdedigen van ondergetekende, de bal in de 35e minuut 5 meter buiten de zestien. Deze werd via een fantastische trap in de kruising gewerkt: 0 - 1. In de resterende minuten van de eerste helft moesten Tim en Stef beiden nog aan de noodrem trekken waardoor ze in de rust beiden met een gele prent de kleedkamers in gingen.

In de tweede helft kwamen we sterk uit de startblokken. De opbouw van VVL werd vakkundig ontregeld door de zwakke broeders van onze tegenstanders wat meer aan de bal te laten. Dit resulteerde niet direct in grote kansen, maar het vertrouwen dat de gelijkmaker in de lucht hing, was aanwezig. Een kleine 20 minuten in de tweede helft kregen we een vrije trap nadat de voorstopper van Lengel besloot om als een vervelende overblijf-kleuter Meester Maarten in de nek te klimmen. Nicky, die wel meer van voetbal dan hardcore houdt, draaide de bal hard en laag in. Na enkele caramboles wist Koen Helmes ondanks het maatje 45 in z'n nek, de bal op de lijn in het netje te koppen. VVL, dat niet goed met dit gelijkspel om wist te gaan, reageerde met een serie van lichte en minder lichte overtredingen waardoor ook zij tegen een aantal gele kaarten opliepen. Toen de Lengelse rechtsback ook op de bon geslingerd werd en de scheidsrechter op een minachtend applaus trakteerde, kon hij met rood het veld verlaten. Dit veroorzaakte een lichte kortsluiting bij de spelers van Lengel. Begrijpelijk had dit ook effect op elektricien Tim; ook hij had in het tumultueuze einde alle moeite om niet de stoppen door te laten slaan. De rapen waren helemaal gaar toen uitblinker Loek met een schwalbe in de luren gelegd werd en de scheidsrechter floot voor deze 'overtreding' op het randje van de zestien. Terwijl de Lengelse voorhoede in gedachten deze bal al in de kruising zagen gaan, floot de scheidsrechter, die waarschijnlijk moe was van het eeuwige gezeik en gezoeg van onze vrinden uut Lengel, voor het einde van de wedstrijd. De keeper van Lengel liep vervolgens de 100 meter in 9.74 en moest door zijn ploegmaten in bedwang gehouden worden om een bezoekje aan de tuchtcommissie te voorkomen. De scheidsrechter die onder begeleiding van ordedienst Bouman het hoofd koel hield, vond het inderdaad welletjes en zocht in alle rust de kleedkamer. Eindstand 1 - 1.