Sunday, September 02, 2007

Bekerwedstrijd: Etten 2 - Ulftse Boys 3 4 – 1

Bekerwedstrijd
Etten 2 - Ulftse Boys 3 4 – 1

Na het verloren bekerduel tegen Longa 6 stond onze tweede bekerwedstrijd tegen Ulftse Boys 3 op het programma. Het tweede van de Boys was vorig jaar met een klinkende overwinning en een gelijkspel met een negatieve balans naar huis gestuurd. Het derde moest, ondanks de aanwezigheid van voetbalcoryfeeën Wouter Mecking en Erik ‘Döpke’ Geurts, ook te verslaan zijn. Het duel stond onder de bezielende leiding van arbiter Piet Lut.

Wouter ‘ik bun net verhuust en had de wekker nog niet uutgepakt’ Klunder was te laat en stond volgens Oost-Europees strafregime wissel. Dat betekende dat Koen Helmes voor het eerst sinds de E-pupillen weer eens op de midmid-positie mocht plaatsnemen. We begonnen sterk en mede dankzij onthutsend zwak verdedigen van Ulft resulteerde dit binnen 25 minuten in een comfortabele 2-0 voorsprong. Chiel en Stef waren attent. De gasten stapelden fout op fout en een monsterscore leek tot de mogelijkheden te behoren. Ook de 3-0 viel snel. Chris pikte zijn goaltje mee. Daar tegenover stonden 2 kansjes van Ulft gecreëerd door slordigheden van ons. Opmerkelijkste momenten van de 1e helft kwamen echter van de scheidsrechter. Grensrechter Louis Bouwman werd compleet genegeerd als hij vlagde en hartstochtelijk toegesproken bij standaardsituaties. Koen Helmes werd ternauwernood een aangifte van aanranding onthouden, toen hij verontschuldigend zijn hand op de arm van de ‘man in charge’ legde.
De 2e helft was zoals zo vaak bij deze score een stuk minder. Ulft werd zowaar een aantal keren gevaarlijk. Met hulp van de leidsman kregen ze een onterechte penalty die feilloos werd benut. Zelfs daarna bleef Etten onder druk, maar via een afgemeten vrije trap van Nicky, maakte Chris aan alle onzekerheid een einde, 4-1. Kort daarvoor drukte de heer Lut nog even zijn stempel door Wouter Klunder een gele kaart te geven voor een pietluttige overtreding. Gelukkig zonder consequenties voor de competitie. De eerste overwinning is binnen, maar dit seizoen kunnen we op tegenstanders van ander niveau rekenen. Hopelijk ook op scheidsrechters van een ander niveau.