Monday, April 14, 2008

Etten 2 - Ulftse Boys 2 2 - 0 (0 - 0)

Old firm beslist in het voordeel van de groen-witten

Na het goede resultaat tegen Dinxperlo en een vrij redelijke pot tegen VVG, was het vertrouwen er dat we tegen de hooggeplaatste Ulftse Boys voor een stuntje zouden kunnen zorgen. In het verleden liep de ploeg uit Ulft al vaker averij tegen Etten 2 op. Toch was de verwachting dat, met de nodige geschorsten, geblesseerden en spelers die naar het 1e doorgeschoven moesten worden, dit een hele kluif zou worden. Om toch aan de benodige spelers te komen, werd cult-held Ronnie Wenting bereid gevonden de gelederen te versterken, waarvoor hulde.

Met het vertrek van Marc vd Tillaart naar Etten 1, nam Niek Wolters zijn plaats op het middenveld in. Ook Kone Helmes moest in de hoofdmacht aantreden en daarom was het Nick die met de punt naar voren begon. Het waren het de gasten uit Oer die het inititief namen. Toch kwamen zij een paar keer goed weg doordat, via de counter, Chielhaus zwak in de afronding was. Ook Wout Frijling, die na een goede actie het overzicht verloor en vrijstaande medespelers liet staan, hielp een dot van een kans om zeep. De gasten stelden daar nog een goede kans om voor de 0 - 1 aan te tekenen tegenover. Na een evenwichtige eerste helft werd met een 0 - 0 stand de kleedkamer opgezocht.

Niek, die 's middags op de bank moest beginnen, werd vervangen door Ronnie. Rauwe Rudi, die als 30+er aan zijn 2e jeugd begonnen is, nam Niek zijn plaats op het middenveld over.

In de 2e helft nam Etten duidelijk het initiatief en kwamen we door steekballen en goede combinaties vanuit de achterhoede en het middenveld enkele keren gevaarlijk in de buurt van het Ulftse doel. De Oerse spitsen wisten daarentegen het onze achterhoede niet moeilijk te maken en 'good old' Ronnie Wenting stond old-erwets z'n mannetje en bewees nog steeds te jong te zijn om lager te voetballen. Toen Chielhaus via een sterke combinatie gelanceerd werd, moest de laatste man van de boys binnen de zestien aan de noodrem trekken. Chiel die door deze ruk aan zijn arm uit balans was en zodoende te laat bij de bal was, kreeg daarom een penalty toegewezen. Ondanks dat er door de betrokkenen niet geklaagd werd, was het de leider van de UB die nog voor de nodige drama zorgde door luid agerend het veld op te lopen. Nick wist echter het hoofd koel te houden en plaatste beheerst de bal in het hoekje: 1 - 0. Kort hierna was het Pino die de bal over de Ulftse defensie passte. Waar de Ulftenaren lagen te slapen waren het de Ettense spitsen die met dit buitenkansje wel raad wisten en zodoende de 2 - 0 binnen tikten. In de resterende minuten van de tweede helft was het vooral Etten dat grossierde in het missen van kansen. De Boys wisten zelf nog een keer gevaarlijk te worden door een bal die via de handen van keeper Melissen op de lat belandde, maar waren verder niet in staat het Etten moeilijk te maken.

Al met al 3 dik verdiende punten. Ronnie Wenting for president.

No comments: