Sunday, April 12, 2009

Etten 2 - Bon Boys 2 (Beker) 0 - 3

Talentvol Bon Boys wint geflatteerd

Na een succesvolle bekercampagne en een gelukkige loting mocht Etten 2 op de zaterdag voor Pinksteren aantreden tegen het 2e elftal van Bon Boys uit Haaksbergen. Zoals vaker dit seizoen was door verschillende redenen het elftal niet compleet en moest de versterking vanuit de lagere elftallen komen. Met good-old Mark Leijzer in de basis en Maurice Klunder en Rob van Keulen op de bank werd het contrast met het jeugdige Bon Boys versterkt. Daarnaast werd Rob Helmes bereid gevonden om de vlag te hanteren.

Dit verschil in leeftijd werd in het eerste uur absoluut niet uitgedrukt in een duidelijk overwicht door een van beide teams. Aan de Ettense kant werd veteraan Mark Leijzer veelal in de voeten gezocht. Dat hij nog steeds op basis van techniek en overzicht een meerwaarde is, werd door enkele goed acties en passes onderstreept. Bon Boys hadden aan de andere kant enkele balvaardige spitsen op het veld staan, die echter door sterk verdedigend werk slechts sporadisch gevaar in de Ettense zestien meter konden stichten. De rentree van Mark Leijzer werd na een 20 minuten spelen bruut verstoord toen hij in een sprintduel zijn hamstring verrekte. Al vond Etten in Nicky een waardige vervanger, was het menigeen toch wat waard geweest om Leijzer wat meer minuten te zien maken.

In de rust werd Maurice Klunder voor Maarten ingebracht. Met fysieke kracht en snelheid kon Maurice nog enkele keren gevaarlijk langs de zijlijn opkomen en werd zelfs nog een keer door een fantastische pass van gelegenheids mid-mid Marco voor de keeper gezet. De opstuitende bal kon jammergenoeg niet door Maurice in een doelpunt omgezet worden. Ook het sterke spel van spits Frank Liebrand miste het laatste beetje geluk. Sterke acties waarin 3 man in de luren gelegd werden stierven in schoonheid door gebrek aan aansluiting van medespelers of het laatste tikje breed.

Waar wij verzuimden om van onze weinige kansjes gebruik te maken, was het Bon Boys die een half uur voor het einde, na matig verdedigen van onze kant, de 0 – 1 binnenschoten. Nadat leiders Zweekhorst en Bolder een kwartier voor het einde de verdediging gesommeerd hadden om 1 op 1 te gaan spelen, viel na enkele kleine kansjes van Ettense zijde de 0 – 2. Een ingeschoten bal die van de paal terugkwam werd van dicht bij ingetikt. Een goal die weliswaar riekte naar buitenspel werd door zowel de scheidsrechter als grensrechter niet als zodanig erkend.

Kort daarna betekende het uitvallen van Tim van Aken de rentree van Rob van Keulen in het tweede, die zonder veel problemen zijn tegenstander de resterende minuten in toom hield. De 0 – 3 die in de laatste minuten via een penalty ingeschoten werd had slechts nog voor de statistieken enige betekenis; de Bon Boys hadden zich geplaatst voor kwart finale.

In een wedstrijd waarin de ervaren jongens moeiteloos meedraaiden is Etten 2 tegen een geflatteerde nederlaag aangelopen. Al met al kan teruggekeken worden op een wedstrijd waarin er goed vanuit de organisatie gespeeld werd tegen een getalenteerde tegenstander die volgende week waarschijnlijk ongeslagen kampioen wordt. Rest ons Maandag as de belangrijke competitiewedstijd tegen de Ulftse Boys, waarin winst ons op gelijke hoogte met de rood-wit-blauwen uit Oer kan brengen.

We bedanken Mark Leijzer, Maurice Klunder, Rob van Keulen en Rob Helmes voor de welkome hulp. Daarnaast wensen we Mark veel sterkte met het herstel van zijn blessure.

No comments: