Monday, March 24, 2008

Etten 2 - VVG 2 0-2 (0-1)


De wedstrijden op 2e paasdag kenmerken zich vaak als 'heavy defeats', aangezien het jaarlijkse paasvuurfeest, de avond ervoor, zijn sporen nalaat. Daarbij kwam nog dat iedereen er vanuit was gegaan dat de wedstrijd zou worden afgelast. De afgelopen week was er natuurlijk ook het nodige water uit de lucht gevallen en op deze fijne, in alcoholdampen genevelde zondagmorgen, woedde er een heuse sneeuwstorm, met een temperatuurtje van pakweg 0,5 graad. Aangezien het afgelastingsbeleid zich net zo laat voorspellen als het weer met Pasen de afgelopen jaren, ging de wedstrijd dus 'gewoon' door.
Good old Maurice Klunder en Mark Steentjes, die bij het afgelaste 1e mee zou doen werden op het laatste moment nog opgetrommeld, waarvoor massive respect.
En eigenlijk ging het nog best goed. Gaanderen bivakkeert in de hogere regionen van deze klasse en kan met nog wat duels tegoed stevig aan kop komen. Etten begon echter sterker en kreeg een beste kans voor Sahiiiiin, die een mogelijkheid op de paal zag belanden. De tegenstander stelde daar weinig tegenover, maar bij zulke ploegen is 1 kans een goal. Na een half uur kwam die kans, 0-1. Bovendien strooide de scheids met kaarten zoals de paashaas eieren uitdeelt. Nooit begrepen trouwens die haas-ei connectie... Maar ondertussen hadden Stef, Mark S. en Ruud al wel een kaart achter hun naam.
Moed werd geput uit de wedstrijd tegen Dinxperlo waar we bij rust ook achterstonden en het feit dat we niet eens zo slecht waren als we van te voren hadden gedacht. De tweede helft was wederom gelijkopgaand met een aantal kansen voor VVG uit poedeltjes van ons, maar wonder boven wonder werden die niet benut. Ondanks soms aardig veldspel werd er doeltechnisch weinig gecreeerd. Vlak voor tijd loste VVG het genadeschot na een cadeautje van een moegestreden Henk (vd Tillaart), 0-2. Een ingecalculeerde nederlaag tegen een ploeg die we zeker kunnen hebben.

No comments: