Monday, April 09, 2007

Tape ow de enkels moar in!

Door: Frank Liebrand

Equipe Zwijtvúút en Bolderkar haalt punt op in Keijenborg.

Zondagochtend 1 April, Keijenborgh op het programma. Duidelijk een technisch en fysiek spelende ploeg met een overschot aan testosteron!

Doormiddel van Naskar racing raceten we richting ’t boerendorpsken aan de andere kant van big city Durkum. Éenmaal aan ’t koersen.. bleek al snel dat de squad van Pasthore een achterstand opgelopen te hebben. Na een phone’tje met Chielhaus Westerveld waren de instructies: Hut-jen rechtdeur en be-j den ali-jeekerse Paasbult linksaf. Zo geschiedde en kwam uiteindelijk iedereen aan bij de Borgshe Keitjes!

In de kleedkamer werd direct duidelijk gemaakt, orde op zaken te stellen, na het pijnlijke verlies tegen Viod de week ervoor.

Na een felle warming up op een Brazilaanse zandbak, waarbij Stefan wat kwetsuur opliep, begon de wedstrijd dan eindelijk. Etten begon de wedstrijd niet al te scherp en moest even zoeken naar de scherpte. Keijenborg begon ook rustig waardoor de wedstrijd even op gang moest komen. Na enkele minuten werden de zorgen groter, doordat Stef en Chielhaus uitvielen. Marc en de debuterende Pasthore kwamen in het veld.

Etten probeerde vooral eruit te komen door het welvermeende counterspel waar de ploeg bekend om staat. Zo bleek een vurige counter na het eerste kwartier, duidelijk rendement te hebben: Nicky controleerde de bal (op eigen wijze) vanuit een pass en passte de bal door aan Frank.. deze wist met de bal aan de voet de rechtsback te passeren en de bal in de korte hoek voorbij de Keeper te plaatsen. Aldus een lekker begin tegen een geslepen tegenstander. Helaas bood de 0-1 voldoende spirit om de stand uit te bouwen. We bleven hangen en dit resulteerde in een tegendoelpunt, na een klein foutje van onze schoolmeister. De Meester stond vanwege zijn multifunctionele capaciteiten opgesteld als voorstopper. Als een soort kapitein probeerde hij zijn matrozen zo neer te zetten dat de koers die was afgesproken werd gespeeld. Maar helaas verslikte kapitein Stortelbaard zich waardoor het ‘schip’ weer in balans was: 1-1.

Na de rust probeerden we de draad op te pakken om een eventuele 1-2 te scoren. Maar de 2e helft was vooral een helft waarin het baltempo laag lag en de windsnelheid hoog. Hoewel er om de minuut een ingooi plaatsvond, waren er nog een paar sprankelende momenten te vermelden, al waren ze schaars. Zo had Nick een goed schot vanuit de 2e lijn. Helaas miste de keerl op schaamlúúsdikte.

Verder wist Pasthore in zijn eerste wedstrijd (na lange afwezigheid) een paar ballen goed te plaatsen, waardoor we gevaarlijk voor de goal kwamen, maar uiteindelijk niet doeltreffend waren. Ondertussen liep de gevoelstemperatuur bij de tegenstander hoop op. De HGH’s (heet gebakende heethoofden) uit Keijenborg vertoonde duidelijk frustratie, wat leidde tot een doodschop op Ruud. De keerl vloog onderúút en er klonk een felle kreet. Na wat haantjesgedrag van beide ploegen was het de taak van de scheids om duidelijkheid te verschaffen. Helaas geen rood door de nieuwe regelgeving van de scheids: ‘Of wisselen of geel’.

Gelukkig wist de oplettende Luc te Grotenhuis alias ‘Belleti’ de bal van de lijn te koppen, waardoor we deze wedstrijd niet verloren. Ook kreeg de rechtsback nog een goede kans voor goal, maar hij kreeg de bal niet onder controle.

De wedstrijd vertoonde verder weinig opvallendheden en zo vond de scheids het goed om 5 minuten voor tijd het zaakje maar af te blazen. Al met al kunnen we tevreden zijn met een 1-1 tegen de nummer 4 van de competitie.

No comments: